Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

SEO Ayarları

SEO parametrelerini değiştirmek ve sitenize özel olarak şekillendirmek istiyorsanız

  1. Ayarlar->Seo Ayarları sayfasına gelin
  2. Sol menüdeki sayfalardan birini seçin.
  3. Açılan sayfada Meta Başlık, Meta Keywırds, Meta Açıklama ve URL paterni alanlarının sayfa türüne göre bir veya birkaçını görebilirsiniz.
  4. Meta Başlık: İnteret Tarayıcınızın siteyi açtığınız sekmesinin üstünde görünen yazıdır. Aynı zamanda google'da bir kelime araması yaptığınızda çıkan sonuçların gösterildiği sayfada Mavi renkle gösterilen başlık yazısıdır. Her ürün, kategori, sayfa, modül, haber vs için ayrı başlıklar belirlenebilir. Maximum 70 karakter uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir.
  5. Meta Açıklama: Google'da arama yaptığınızda çıkan sonuçların gösterildiği sayfada Mavi başlık yazısının altındaki siyah ile yazılmış şekilde görünen yazıdır. Bu yazı normal kullanıcılar tarafından görülmez yalnızca arama motorları görebilir. Maximum 160 karakter uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir.
  6. Meta Keywords: Sayfa veya site ile ilgili anahtar kelimeler. Bu yazı normal kullanıcılar tarafından görülmez yalnızca arama motorları görebilir. Maximum 260 karakter veya 20 kelime uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir. Her kelimeyi virgül ile ayırmanız gerekir. Örneğin kalem, defter, silgi gibi
  7. URL paterni: İlgili sayfanın url/link yapısının hangi formatta olacağını belirlemenize olanak sağlar. Bu paternin içinde o sayfa ile ilişkili değişkenler kullanabilirsiniz.
  8. Örneğin Bilgisayar isimli kategorinin linki /kategori/bilgisayar.html iken yazılım kategorisinin linkinin kategori/bilgisayar/yazilim.html gibi olmasını sağlamanız mümkün.
  9. {ctg_path} değişkeni kategori yolunu verir. Yani en alt seviyedeki kategori için hiyerarşik olarak tüm üst kategorilerinin sırayla dizildiği bir metin değeridir. Örneğin kategori yapınız Bilgisayar->Yazılım->Virüs Yazılımları şeklinde gidiyorsa. {ctg_path} değişkeninin değeri "bilgisayar/yazılım/virus-yazilimlari" şeklinde olacaktır.
  10. Her süslü parantez içinde yazılan ifade sistem tarafından ilgili değişken ile değiştirilir. Örneğin ürün detay sayfası için bu alana {ctg_path}/{prd_name} yazarsanız sistem {prd_name} yazan yere ürünün adını {ctg_path} yazan yere de kategori yolunu yazacaktır. Böylece ürünün linki "/edebiyat/roman/da-vinci-sifresi" şekline dönüşecektir.
  11. URL paterninde yaptığınız değişiklikler sadece bundan sonra eklenecek kayıtlar için geçerli olacaktır. Eskiden girilmiş olan kayıtları da yeni paterne göre güncellemek için sayfanın altında bulunan güncelle butonuna basınız. Bu işlem uzun sürebilir. Bitene kadar beklemeniz gerekir. İşlemin bittiğini mavi barın %100 olarak görünmesinden anlayabilirsiniz.