Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

En Çok Satanlar

Sitenizde En Çok Satan ürünlerin gösterildiği modüldür.

Ayarlar -> Site Modülleri menüsüne gelin.

 

  1. Modül ekleyeceğiniz blok'un yeni kayıt butonuna tıklayın.

  2. Modülün adını yazın.

  3. Modül Sınıfını 'En Çok Satanlar' olarak seçin.

  4. Modül Grubunu seçin.

  5. Kaydet butonuna tıklayın.

  6. Açılan sayfada açıklama bölümünü isteğe göre yazabilirsiniz.

  7. Ürün sayısını yazın. Eğer 10 ürün eklendiyse ürün sayısında 7 yazıyorsa sitenizde sadece 7 ürün görünür. 10 ürünün de anasayfa da görünmesi için ürün sayısına 10 yazın. Anasayfada görünmeyen ürünler üye 'Tümünü Göster'' butonuna tıklayınca görünecektir.

  8. Gösterim Şeklini seçin.

  9. Kategori belirleyebilirsiniz veya tümü kalabilir.

  10. Satırdaki kaç ürün bulunmasını istiyorsanız yazın. Satırda 3 ürün görünmesini istiyorsanız ürün sayısınızda 7 ise, 3'er 3'er dizilişte 3.satır da 2 ürün yeri boş kalacak. Bunu düzeltmek için ürün sayısını çoğaltın.

  11. Numaralanarak dizilmesi için numaraları göster kutucuğunu işaretleyin.

  12. Menüde bulunmasını istiyorsanız menü seçin.

  13. Tab içinde yani sekme halinde görünmesini istiyorsanız seçeneklerden seçebilirsiniz.

  14. Meta Başlık, Meta Keywords ve Meta Açıklama bölümünü doldurun.

  15. Kaydet butonuna tıklayın.

  16. 'Şimdi Etkinleştir' butonuna tıklayın.

 

  • Meta Başlık: İnteret Tarayıcınızın siteyi açtığınız sekmesinin üstünde görünen yazıdır. Aynı zamanda google'da bir kelime araması yaptığınızda çıkan sonuçların gösterildiği sayfada Mavi renkle gösterilen başlık yazısıdır. Her ürün, kategori, sayfa, modül, haber vs için ayrı başlıklar belirlenebilir. Maximum 70 karakter uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir.
  • Meta Açıklama: Google'da arama yaptığınızda çıkan sonuçların gösterildiği sayfada Mavi başlık yazısının altındaki siyah ile yazılmış şekilde görünen yazıdır. Bu yazı normal kullanıcılar tarafından görülmez yalnızca arama motorları görebilir. Maximum 160 karakter uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir.
  • Meta Keywords: Sayfa veya site ile ilgili anahtar kelimeler. Bu yazı normal kullanıcılar tarafından görülmez yalnızca arama motorları görebilir. Maximum 260 karakter veya 20 kelime uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir. Her kelimeyi virgül ile ayırmanız gerekir. Örneğin kalem, defter, silgi gibi.