Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Prefix Entegrasyonu

Prefix entegrasyonu ile Prefix  in sağladığı tüm ürünleri kısa sürede veritabanınıza yükleyebilirsiniz.

  1. Ayarlar->Eklentiler-> Prefix Entegrasyonu linkine tıklayın.

  2. Açılan Prefix Entegrasyonu sayfasında Tüm ürünler, Güncelleme ve Güncellenen Stok Adetleri şeklinde 3 ayrı xml ile işlem yapabilirsiniz. İlk olarak üstteki listeden seçiminizi yapınız.

  • Tüm ürünler xml'i ise Prefixp 'teki tüm ürünlerin listesini getirir. Tüm ürünler XML'i seçtiğinizde sunucuya indirilmesi çok uzun sürebilir. Tüm veriler için önerilen işlem sıklığı ayda 1 defadır. Ancak bunda bir kısıtlama yoktur, istediğiniz an istediğiniz XML'i indirebilirsiniz. İndirme işlemi bittiğinde henüz sitenizde hiçbir ürün güncellemesi veya eklemesi yapmamış durumdasınız.
  • Güncelleme XML dosyası küçük olup sadece belirttiğiniz saat kadar geriye giderek o saatten itibaren Prefix tarafında güncellenen/yeni eklenen ürünlerin listesini getirir. Örneğin saat kısmına 24 yazdığınızda şu anda saat 10:00 ise dün saat 10:00'dan şimdiye kadar güncellenen/yeni eklenen ürünlerin listesi gelecektir. Bu alana maximum 7*24= 168 saat girebilirsiniz. Güncelleme XML'i için önerilen işlem sıklığı günde 1 defadır. Ancak bunda bir kısıtlama yoktur, istediğiniz an istediğiniz XML'i indirebilirsiniz. İndirme işlemi bittiğinde henüz sitenizde hiçbir ürün güncellemesi veya eklemesi yapmamış durumdasınız.

  • Güncellenen Stok Adetleri XMl i, sadece güncellenen stok adetlerinin aktarılmasını sağlar.

  1. Tüm Ürünler XML i seçip Verileri Al butonuna tıklayın. 

  2. Veriler sayfanın altına bir süre bekledikten sonra gelecektir. Veriler geldikten sonra en altta Tüm Listeyi Aktar butonuna tıklayıp işlem bitene kadar bu sayfayı kapatmamanız gerekmektedir. 

  3. İşlem bittikten sonra Aktarılanları Sil yapabilirsiniz.


Prefix Günlük Güncelleme data aktarımı için aşağıdaki talimatlara uymalısınız.

  1. Ayarlar > Eklentiler > Prefix Entegrasyonu sayfasına gelin.

  2. Güncelleme XML i seçip kaç saatlik güncelleme almak isterseniz yandaki kutucuğa yazabilirsiniz. Daha sonra Verileri Al butonuna tıklayın.(En son güncelleme aldığınız sürenin üstünden ne kadar saat geçtiyse o kadar saatlik güncelleme alabilirsiniz.) 

  3. Veriler sayfanın altına bir süre bekledikten sonra gelecektir. Veriler geldikten sonra en altta Tüm Listeyi Aktar butonuna tıklayıp işlem bitene kadar bu sayfayı kapatmamanız gerekmektedir.

  4. İşlem bittikten sonra Aktarılanları Sil yapabilirsiniz.

Prefixten günlük olarak güncelleme alabilmeniz için bu işlemi her gün yapmanız gerekmektedir.
Prefix Entegrasyonu Ayarlar Sayfası 
D&R stoklarına göre satış yapılacak ise AvailbleStock ve SaleStatusCode birlikte kullanılmalıdır. 
B2B Stock ve PrefixSaleStatus bu durumda kullanılmamalıdır.
Prefix stoklarına göre satış yapılacak ise B2BStock ve PrefixSaleStatus birlikte kullanılmalıdır. AvailbleStock ve SaleStatusCode kullanılmamalıdır.