Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Kibo Entegrasyonu

Kibo ürün entegrasyonu ile kibonun sağladığı tüm ürünleri kısa sürede veritabanınıza yükleyebilirsiniz. Güncellemeleri günlük yapmak zorundasınız. Tüm ürünleri ise yalnızca ilk site kurulumunda yükleyebilirsiniz.

Ayarlar->Eklentiler-> ImportKibo linkine tıklayın.

  • Güncellemeleri almak için ;

    1. Güncelleme alacağınız kriterleri belirleyin.

      • Tarih seçin, tümü seçerseniz barkod veya yayınevi seçmeniz gerekir.
      • Yayınevi seçerseniz tarih kısmından tümü çekini işaretlemeniz gerekir.
      • Barkod girerseniz tarih kısmından tümü çekini işaretlemeniz gerekir.
    2. XML'i sunucuya indir butonuna basın ve sayfa yüklenene kadar bekleyin.

    1. İndirdiğiniz XML bir alttaki listede görünecektir. Bu XML dosyasını sistemin anlayabilmesi için XML'i aç butonuna basmanız gerekmektedir. Bu işlem sonucunda XML dosyası okunup ürün listesi haline getirilir. İşlem 1 dk ile 30 dk arasında bir zaman alabilir. XML açma işlemi bittiğinde henüz sitenizde hiçbir ürün güncellemesi veya eklemesi yapmamış durumdasınız.

    2. XML açma işlemi tamamlandığında önünüze bir ürün listesi gelecektir. Sayfanın en altında işlem yapmanızı sağlayacak butonlar bulunur. Bu butonları kullanarak isteğinize göre listeden seçtiklerinizi veya tüm listeyi içeriye aktarabilirsiniz. Tüm listeyi aktar butonuna bastığınızda butonun hemen altında işlem durumunu gösteren durum çubuğu belirecektir. Buradan uzun süren işleminizin ne durumda olduğunu yüzde kaçının tamamlandığını görebilirsiniz.

    3. Aktarım tamamlandığında sayfanın sağ üst köşesinde Aktarım geçmişi linkine tıklayarak son yaptığınız aktarımın detaylarını görebilirsiniz. Eğer aktarım sizi tatmin etmediyse aktarım geçmişinin detaylarından aktarılan ürünleri silebilirsiniz.

  • Tüm Ürünleri yüklemek için ;

    1. Eğer xml dosyalarınız ftp klasöründe değilse

      • Kibonun size gönderdiği emailde bulunan xml linklerini bilgisayarınıza indirin.

      • FTP girişi yapın ve xml dosyalarını /u/siteadi/kibo/ klasörüne yükleyin.

    1. Ayarlar->Eklentiler-> ImportKibo linkine tıklayın.

    2. XML listesinden xml seçin ve XML'i aç butonuna basın.

    3. XML açma işlemi tamamlandığında önünüze bir ürün listesi gelecektir. Sayfanın en altında işlem yapmanızı sağlayacak butonlar bulunur. Bu butonları kullanarak isteğinize göre listeden seçtiklerinizi veya tüm listeyi içeriye aktarabilirsiniz. Tüm listeyi aktar butonuna bastığınızda butonun hemen altında işlem durumunu gösteren durum çubuğu belirecektir. Buradan uzun süren işleminizin ne durumda olduğunu yüzde kaçının tamamlandığını görebilirsiniz.

    4. Aktarım tamamlandığında sayfanın sağ üst köşesinde Aktarım geçmişi linkine tıklayarak son yaptığınız aktarımın detaylarını görebilirsiniz. Eğer aktarım sizi tatmin etmediyse aktarım geçmişinin detaylarından aktarılan ürünleri silebilirsiniz.