Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Punto Kitap Ürün Entegrasyonu

Punto Kitap ürün entegrasyonu ile Punto Kitap' ın sağladığı tüm ürünleri kısa sürede veritabanınıza yükleyebilirsiniz.

  1. Ayarlar->Eklentiler-> Punto Kitap linkine tıklayın.

  2. Açılan Punto Kitap Entegrasyonu sayfasında Güncelleme ve Tüm ürünler şeklinde 2 ayrı xml ile işlem yapabilirsiniz. İlk olarak üstteki listeden seçiminizi yapınız.

  • Güncelleme XML dosyası küçük olup sadece belirttiğiniz günden sonraki  güncellenen/yeni eklenen ürünlerin listesini getirir.  Güncelleme XML'i için önerilen işlem sıklığı günde 1 defadır. Ancak bunda bir kısıtlama yoktur, istediğiniz an istediğiniz XML'i indirebilirsiniz. İndirme işlemi bittiğinde henüz sitenizde hiçbir ürün güncellemesi veya eklemesi yapmamış durumdasınız.

  • Tüm ürünler xml'i ise Punto Kitap 'taki tüm ürünlerin listesini getirir. Tüm ürünler XML'i seçtiğinizde sunucuya indirilmesi çok uzun sürebilir. Tüm veriler için önerilen işlem sıklığı ayda 1 defadır. Ancak bunda bir kısıtlama yoktur, istediğiniz an istediğiniz XML'i indirebilirsiniz. İndirme işlemi bittiğinde henüz sitenizde hiçbir ürün güncellemesi veya eklemesi yapmamış durumdasınız.

  1. İndirdiğiniz XML bir alttaki listede görünecektir. Bu XML dosyasını sistemin anlayabilmesi için XML'i aç butonuna basmanız gerekmektedir. Bu işlem sonucunda XML dosyası okunup ürün listesi haline getirilir. Eğer tüm ürünler XML'ini seçtiyseniz işlem 5 dk ile 30 dk arasında bir zaman alacaktır. Eğer güncelleme XML'ini seçtiyseniz birkaç dakikada XML açılacaktır. Ancak güncelleme XML'i çok büyük bir dosya ise bu süre daha uzun olabilir. XML açma işlemi bittiğinde henüz sitenizde hiçbir ürün güncellemesi veya eklemesi yapmamış durumdasınız.

  2. XML açma işlemi tamamlandığında önünüze bir ürün listesi gelecektir. Sayfanın en altında işlem yapmanızı sağlayacak butonlar bulunur. Bu butonları kullanarak isteğinize göre listeden seçtiklerinizi veya tüm listeyi içeriye aktarabilirsiniz. Tüm listeyi aktar butonuna bastığınızda butonun hemen altında işlem durumunu gösteren durum çubuğu belirecektir. Buradan uzun süren işleminizin ne durumda olduğunu yüzde kaçının tamamlandığını görebilirsiniz.

  3. Aktarım tamamlandığında sayfanın sağ üst köşesinde Aktarım geçmişi linkine tıklayarak son yaptığınız aktarımın detaylarını görebilirsiniz. Eğer aktarım sizi tatmin etmediyse aktarım geçmişinin detaylarından aktarılan ürünleri silebilirsiniz.