Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Kargo Fiyatları Nasıl Tanımlanır?

Sabit Fiyatlı Kargo Tanımlama

Eğer bölge ve desi aralıklarına göre detaylı kargo fiyatlandırması yapmacaksanız Tanımlar -> Kargo sayfasındaki sabit ve değişken fiyat alanlarını kullanarak kargo fiyatlarını ayarlayabilirsiniz.

  1. Listeden tanımlı kargo firmasının yanındaki kaleme tıklayarak düzenleme sayfasına gelin.

  2. Sabit ücret bölümüne uygulamak istediğiniz sabit ücreti KDV dahil olarak girin.

  3. Değişken fiyat alanına sepetteki her bir desi için sabit fiyatın üstüne eklenecek tutarı girin. Örneğin sabit fiyat alanına 5 ve değişken fiyat alanına 2 yazdıysanız kargo tutarı sepetteki ürünlerin desi toplamı örneğin 3 ise 5 + 2x3 = 11TL olarak hesaplanacaktır.

 

Değişken Fiyatlı Kargo Tanımlama

Eğer bölge ve desi aralıklarına göre detaylı kargo fiyatlandırması yapacaksanız Tanımlar -> Kargo Fiyatları sayfasını kullanmanız gerekiyor.

Eğer Tanımlar -> Kargo Fiyatları sayfasında müşterinin kargo ve şehir seçimine ve sepetindeki desi aralığına uygun hiçbir fiyat tanımlı değil ise Tanımlar -> Kargo sayfasındaki fiyatlar geçerli olur.

Desi aralıklarına göre kargo fiyatları nasıl tanımlanır?

Bu bölümde her kargo firması için ayrı ayrı bölgelere göre fiyatlandırma yapabilirsiniz. Tanımlayacağınız her bir kayıtta örnek olarak şu kuralı eklemiş olursunuz. Müşteri minimum x desi kadar ürün satın aldığında A kargo firması ve B bölgesinde y fiyatı geçerli olur.

Tanımlar/Kargo bölgeleri bölümünden bölgelerinizi oluşturabilirsiniz.

Tanımlar/Şehirler bölümünden de şehirleri oluşturduğunuz bölgelere ekleyebilirsiniz.

Hesaplama formülü şu şekildedir: Kargo tutarı = Sabit Fiyat + Değişken Fiyat x (Sepetteki desi toplamı - bu sayfada tanımlanan desi değeri)

Desi aralıklarına göre değişen kargo fiyatları tanımlamak için aşağıdaki adımları takip edin.

  1. Tanımlar->Kargo Fiyatları sayfasına girin. Bu sayfada daha önceden tanımlanmış fiyatları göreceksiniz. Eğer liste boşsa daha önceden fiyat tanımlanmamış demektir.

  2. Yeni kayıt butonuna tıklayın.

  3. Listeden kargo firması seçin

  4. Listeden kargo bölgesi seçin (Bu bölgeleri Tanımlar->Kargo bölgeleri sayfasından değiştirebilirsiniz. )

  5. Sabit fiyat alanına sabit kargo ücretini girin.

  6. Değişken fiyat alanına sepetteki her desi için sabit fiyatın üstüne ne kadar tutar ekleneceğini girin.

  7. Kapıda ödeme kullanılacaksa kapıda ödeme ücretini girin

  8. Desi alanına kargo firmasının size verdiği desi aralıklarına göre kargo fiyatları tablosundaki küçük olan sınır değerini girin.

  9. Örnek olarak kargo firması size 0-5 desi için 5TL, 6-10 desi için 7TL, 11 desi için 9TL ve 11 üzeri için desi başına 0.5TL fiyat verdiğini düşünün. Bu durumda yeni kayıt butonuna tıkladıktan sonra ilk olarak desi alanına 0, sabit fiyat alanına 5, değişken fiyat alanına 0 yazıp kaydediyoruz. Sonra yeniden yeni kayıt butonuna basıp desi alanına 6, sabit fiyat alanına 7, değişken fiyat alanına 0 yazıp kaydediyoruz. Sonra yeniden yeni kayıt butonuna basıp desi alanına 11, sabit fiyat alanına 9, değişken fiyat alanına 0.5 yazıp kaydediyoruz.