Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Garanti Bankası Sanal Pos Ayarları Nasıl Yapılır?

  1. Bankanızla iletişeme geçerek 3D Secure modelinizin 3D_FULL olması için talepte bulunun.
  2. Garanti Bankasının size gönderdiği mailde bulunan şifrelerle Garanti Bankası Sanal POS ekranlarına giriş yapın (Güncel adres size gönderilen mailde bulunacaktır. https://sanalposweb.garanti.com.tr/gvpsui/login/LoginStart.jsp )
  3. Garanti Bankası Sanal Pos Ekranları Yönetim->Şifre Parola Resetleme sayfasına gelin ve PROVAUT kullanıcısının şifresini resetleyin, PROVAUT isimli bir kullanıcı sistemde zaten kayıtlıdır. Yeni bir kullanıcı açmanıza gerek yoktur. Şifreyi oluştururken sadece alfabedeki harfler ve rakamlardan kullanın ve en az bir büyük harf ekleyin. Yıldız nokta @ gibi özel karakterler kullanmayın. Buraya yazdığınız şifreyi bir yere not edin. Garanti Bankası sanal pos ekranları kullanımı için yardım dosyasına buradan bakabilirsiniz.

  4. Eticaret Sitenizin admin panelinde giriş yaparak Ayarlar->Sanal Pos ayarları sayfasını açın ve listeden Garanti bankası için açılmış sanal pos kayıdını bularak karşısındaki kalem ikonuna tıklamak suretiyle düzenleme ekranına gelin. Eğer böyle bir kayıt mevcut değilse yeni kayıt butonu ile Garanti Bankasına ait yeni bir kayıt oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  5. Alanlara sırasıyla şu değerleri girin.

 

  1. Sanal Pos Tipi: Bankanız size hangi tip sanal pos sağlıyorsa onu seçin. 3dsecure sanal pos kullanacaksanız bankanıza yazılımınızın 3d_pay modelini kullandığını ve tanımlamaları ona göre güncellemelerini isteyiniz. Bunu destek@est.com.tr'ye yazarak kısa sürede tanımlama yaptırabilirsiniz.

  2. Sanal Pos İsmi yazın. Sanal Pos ismi müşteri sipariş verdikten sonra Kredi Kartı ile ödemeyi seçince çıkan seçeneklerde görünün isim yerine geçer. Bankanın ismine göre isim yazmaya dikkat edin.

  3. Banka: Garanti Bankası

  4. Taksitli Satış Var mı? Evet veya Hayır seçin

  5. API kullanıcı adı: PROVAUT (Buraya tam olarak bu değer yazılacak, kendi kullanıcı adınızı yazmayın.) Not: Eğer ortak ödeme kullanacaksanız buraya PROVOOS yazmanız gerekiyor.

  6. API şifre: 3.adımda belirlediğimiz şifreyi büyük küçük harf ayrımına dikkat ederek buraya yazın.

  7. API Email: herhangi bir email adresinizi yazın.

  8. API url/link

      1. Eğer 3dsecure kullanacaksanız bu alana https://sanalposprov.garanti.com.tr/servlet/gt3dengine yazın.

      2. Eğer Ortak Ödeme sayfasını kullanacaksanız bu alana https://sanalposprov.garanti.com.tr/servlet/gt3dengine yazın.

      3. Eğer standart Sanal pos kullanacaksanızveya 3dsecure’un ne olduğunu bilmiyorsanız ve kararsızsanız bu alana

        https://sanalposprov.garanti.com.tr/VPServlet yazın.

  9. Müşteri No/İşyeri No: Garanti bankasının size tahsis ettiği müşteri numarasını buraya yazın. (9181111 benzeri bir rakam)

  1. Terminal No/Pos No: Garanti bankasının size tahsis ettiği terminal numarasını buraya yazın. (10000805 benzeri bir rakam) (Terminal Noyu nerden öğrenebilirim: Garanti Bankası Sanal Pos ekranlarında->Yönetim->Özel alan tanımlama -> Ortada terminal no yazar)

  2. Extra Parametre 1: Bu alanı standart pos kullanacaksanız boş bırakın. Eğer 3dsecure veya ortak ödeme sayfasında işlem yapacaksanız aşağıdaki adımları takip edin.

    1. Garanti Bankasının size gönderdiği mailde bulunan şifrelerle Garanti Bankası Sanal POS ekranlarına giriş yapın
    2. Yönetim->3d secure şifre oluşturma adımlarından bir şifre oluşturun. Şifreyi oluştururken sadece alfabedeki harfler ve rakamlardan kullanın ve en az bir büyük harf ekleyin. Yıldız nokta @ gibi özel karakterler kullanmayın. Bu şifreyi Extra Parametre 1 alanına yazın. Şifre oluşturma işlemi için Garanti Bankası Yardım Sayfası'ndan faydalanabilirsiniz.)
  3. Extra Parametre 2: Bu alanı boş bırakın.

  4. Satış Tipini seçin.

    • Otorizasyon/Satış : Kredi kartı bilgileri yazıldıktan sonra çekimi hemen yapar.
    • Ön Otorizasyon : Kredi kartından çekilecek ücreti bloke eder. Bankanızın size sağladığı Sanal Pos Üye İşyeri Yönetici Ekranlarına girip işlemi onayladıktan sonra çekim yapılır. Bu sayfafan satışı iptal etme imkanınızda var.
  5. Durum: Aktif

  1. Kaydet butonuna basın.

  2. Ödeme Modülü: Normal Pos ise GarantiPos Eğer 3dsecure kullanacaksanız Garanti3dSecure

  3. Ayarlar->Ödeme seçeneklerine gelin.

  4. Eğer standart sanal pos kullanacaksanız Kredi Kartı ile peşin ödeme ve taksitli ödeme seçeneklerini açmanız gerekir. Eğer 3dsecure kullanacaksanız Kredi Kartı ile peşin 3dsecure ve taksitli 3dsecure açık olmalı Kredi Kartı ile peşin ve Kredi Kartı ile taksitli ödeme kapalı olmalıdır. Eğer hem standart sanal pos hem de 3dsecure kullanacaksanız 4 ödeme şekli de açık olmalı. (Taksitli seçenekleri isteğe göre kapayabilirsiniz.)

  5. Eğer taksitli satış yapacaksanız Ayarlar->Taksit oranları bölümünden Garanti Bankası’nı seçerek taktit faiz oranlarını girmeniz gerekir.

  6. Eticaret sitenizin müşteri tarafına gelin ve alışveriş yapmayı deneyin. Ödeme seçeneklerinden uygun olanı seçerek siparişinizi onaylayın.

  7. Admin panelinde Raporlar->Banka işlemleri sayfasından(veya anasayfadan Banka işlemleri) Son yapılan işlemin detaylarına tıklayın. Bu noktada işlem başarısızsa bankanın gönderdiği hata koduna göre hareket etmek gerekiyor. Hata mesajını olduğu gibi kopyalayıp müşteri numaranız ile birlikte eticaret@garanti.com.tr adresine bildirerek hata mesajı hakkında bilgi alabilirsiniz.