Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Seçilen Ürünler

Seçilen Ürünler site sahibinin belirlediği ürünlere göre hazırlanan bir modüldür. Site sahibi üyelerin isteklerine göre veya kendi belirlediği ürünlere göre bu modülü oluşturabilir.

Ayarlar -> Site Modülleri menüsüne gelin.

  1. Modül ekleyeceğiniz blok'un yeni kayıt butonuna tıklayın.

  2. Modülün adını yazın.

  3. Modül sınıfınızı seçin.

  4. Seçilen Ürünler modül sınıfını ekleyip Kaydet butonuna tıkladıktan sonra Seçilen Ürünler ile ilgili bir sayfa gelir.

  5. Açıklama bölümünü boş bırakabilirsiniz.

  6. Ürün Sayısına kaç tane ürün olacağını yazın.

  7. Eğer 10 ürün yükleydiyseniz ürün sayısında 7 yazıyorsa sitenizde sadece 7 ürün görünür. 10 ürünün de anasayfa da görünmesi için ürün sayısına 10 yazın. Anasayfada görünmeyen ürünler üye 'Tümünü Göster' butonuna tıklayınca görünecektir.

  8. Gösterim şeklini isteğinize göre belirleyin.

  9. Satırdaki ürün sayısı bölümünde satırda kaç ürün olacağını gösterir.

  10. Bir satırda 3 ürün bulunması için satır sayısına 3 yazın. Satırda 3 ürün görünmesini istiyorsanız ürün sayısınızda 7 ise, 3'er 3'er dizilişte 3.satır da 2 ürün yeri boş kalacak. Bunu düzeltmek için ürün sayısını çoğaltın.

  11. Numaralar ürünleri numaralandırmak için kullanılır.

  12. Kargo ödeyen ; eğer bu seçeneğiniz 'Evet' işaretli ise Seçilen Kategoriden herhangi bir ürün alınırsa kargo ücretsiz olucaktır. Ayrıca Seçilen Ürünler Kategorisinden aldığı ürünle beraber başka kategorilerden ürün alınırsa kargo yine ücretsiz olacaktır.

  13. Menü seçerseniz modülünüz menüde görünür.

  14. Tab içinde yani sekme halinde görünmesini istiyorsanız seçeneklerden seçebilirsiniz.

  15. Hangi modül grubunda yer almasını istiyorsanız belirleyin.

  16. Meta Başlık, Meta Keywords ve Meta Açıklama bölümünü doldurun.

  17. Kaydet butonuna tıklayın.

  18. 'Şimdi Etkinleştir' butonuna tıklayın.

  • Meta Başlık: İnteret Tarayıcınızın siteyi açtığınız sekmesinin üstünde görünen yazıdır. Aynı zamanda google'da bir kelime araması yaptığınızda çıkan sonuçların gösterildiği sayfada Mavi renkle gösterilen başlık yazısıdır. Her ürün, kategori, sayfa, modül, haber vs için ayrı başlıklar belirlenebilir. Maximum 70 karakter uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir.
  • Meta Keywords: Sayfa veya site ile ilgili anahtar kelimeler. Bu yazı normal kullanıcılar tarafından görülmez yalnızca arama motorları görebilir. Maximum 260 karakter veya 20 kelime uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir. Her kelimeyi virgül ile ayırmanız gerekir. Örneğin kalem, defter, silgi gibi
  • Meta Açıklama: Google'da arama yaptığınızda çıkan sonuçların gösterildiği sayfada Mavi başlık yazısının altındaki siyah ile yazılmış şekilde görünen yazıdır. Bu yazı normal kullanıcılar tarafından görülmez yalnızca arama motorları görebilir. Maximum 160 karakter uzunluğunda olabilir ve sitenizle ilişkili kelimeler içermelidir.