Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Puan Sistemi

Yönetim Paneli -> Ayarlar-> Site Ayarları bölümünde

  1. Birim alışverişin kazandıracağı puan = Müşteri 1 TL lik alışveriş yaptığında kaç puan kazanır. Örneğin buraya 10 yazıldığında. 50 TL lik alışveriş yaptığında 500Puan kazanır.
  2. Birim fiyatın puan karşılığı = 1TL lik ürün puan ile satın alınmaya çalışıldığında kaç puan yapar. Örneğin buraya 100 Yazılırsa 1000 puanıyla 10 TL lik alışveriş yapabilir.
  3. Müşterinin puanları ile alışveriş yapabilmesi için puan katalogunu görmesi ve puan katalogundan ürünleri sepetine eklemesi gerekir. Puan katalogunda olmayan ürünler puanla satın alınamaz. Yalnızca puan kataloguna eklenen ürünler puan ile satın alınabilir.
  4. Ürünleri puan kataloğuna eklemek için adminde ürünün içine girdiğinizde puan kataloğuna ekle çekini işaretlemek gerekiyor.

 

  • Puan kataloğu için linki : /puan_katalogu.html

 

Bu linki Ayarlar -> Menüler den istediğiniz bir menüye eklemeniz gerekiyor. Menüye eklerken URL bölümüne linki yapıştırın.

(başındaki / ile beraber)

 

Menüye Puan Kataloğu Linki (Manuel) Eklemek için ;

  1. Yeni kayıt butonuna tıklayın.

  2. Menü Tipini seçin.

  3. Başlığını yazın.

  4. URL bölümüne /puan_katalogu.html yazın.

  5. Yayınlama durumunu seçin.

  6. Menüdeki yerini seçmenize gerek yok. Yalnız temanız alt kategori eklemeye uygun ise buradan menüdeki kategorilere alt kategori ekleyebilirsiniz.

  7. Sırasını yazın. Başlarda çıkmasını isterseniz ilk numaralardan yazın.

  8. Resim seçebilirsiniz tercihinize göre.

  9. Bilgileri doldurduysanız 'Kaydet' butonuna tıklayın.