Dokuz Yazılım E-Ticaret Yardım Merkezi

Yapı Kredi Bankası Sanal Pos Ayarları Nasıl Yapılır?

  1. https://posnet.yapikredi.com.tr/PosnetF1/Login.jsp adresinden -Üye İşyeri Yönetici Ekranları- bağlantısına tıklayın. Çıkan ekrandan sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz istenecektir. Şifrenizi değiştirin ve yeni şifrenizle giriş yapın.

  2. Giriş yaptıktan sonra sol alt menüde bulunan Posnet Dökümantasyonu linkine tıklayın açılan sayfanın en altında YKB Test Kredi kartları bölümüne tıklayın ve test kartlarını sırasıyla test etmek için kullanacağız.

  3. Eticaret Sitenizin admin panelinde giriş yaparak Ayarlar->Sanal Pos ayarları sayfasını açın ve listeden Yapı Kredi Bankası için açılmış sanal pos kayıdını bularak karşısındaki kalem ikonuna tıklamak suretiyle düzenleme ekranına gelin. Eğer böyle bir kayıt mevcut değilse yeni kayıt butonu ile Yapı Kredi Bankasına ait yeni bir kayıt oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edin.

  4. Alanlara sırasıyla şu değerleri girin.

 

  1. Sanal Pos İsmi yazın. Sanal Pos ismi müşteri sipariş verdikten sonra Kredi Kartı ile ödemeyi seçince çıkan seçeneklerde görünün isim yerine geçer. Bankanın ismine göre isim yazmaya dikkat edin.

  2. Banka: Yapı Kredi Bankası

  3. Taksitli Satış Var mı? Evet veya Hayır seçin

  4. API kullanıcı adı: Buraya YKB nin size gönderdiği mailde yazan kullanıcı adını yazın

  5. API şifre: Buraya hehangi bir şifre yazın. (123456 gibi)

  6. API Email: herhangi bir email adresinizi yazın.

  7. API url/link

  • Test ortamı için bu alana yalnızca test yazın

  • Üretim Ortamı için https://www.posnet.ykb.com/PosnetWebService/XML

  1. Müşteri No/İşyeri No: Bankanın size tahsis ettiği müşteri numarasını buraya yazın. (6700682150 benzeri bir rakam)

  2. Terminal No/Pos No: Yapı kredi bankasının size tahsis ettiği terminal numarasını buraya yazın. (67187020 benzeri bir rakam)

  3. Extra Parametre 1: Bu alanı boş bırakın.

  4. Extra Parametre 2: Bu alanı boş bırakın. Eğer 3dsecure kullanacaksanız bankanın sanal pos ekranına girp 3D anahtarı oluşturup, oluşturulan anahtarı bu alana yapıştırın.

  5. Satış Tipini seçin.

    • Otorizasyon/Satış : Kredi kartı bilgileri yazıldıktan sonra çekimi hemen yapar.
    • Ön Otorizasyon : Kredi kartından çekilecek ücreti bloke eder. Bankanızın size sağladığı Sanal Pos Üye İşyeri Yönetici Ekranlarına girip işlemi onayladıktan sonra çekim yapılır. Bu sayfafan satışı iptal etme imkanınızda var.
  6. Durum: Aktif

  7. Kaydet butonuna basın.

  8. Ödeme Modülü:Normal Pos ise YKBPOS Eğer 3dsecure kullanacaksanız YKB3DSECURE

  9. Ayarlar->Ödeme seçeneklerine gelin.

  10. Eğer standart sanal pos kullanacaksanız Kredi Kartı ile peşin ödeme ve taksitli ödeme seçeneklerini açmanız gerekir. Eğer 3dsecure kullanacaksanız Kredi Kartı ile peşin 3dsecure ve taksitli 3dsecure açık olmalı Kredi Kartı ile peşin ve Kredi Kartı ile taksitli ödeme kapalı olmalıdır. Eğer hem standart sanal pos hem de 3dsecure kullanacaksanız 4 ödeme şekli de açık olmalı. (Taksitli seçenekleri isteğe göre kapayabilirsiniz.)

  11. Eğer taksitli satış yapacaksanız Ayarlar->Taksit oranları bölümünden YKB Bankası’nı seçerek taksit faiz oranlarını girmeniz gerekir.

  12. Eticaret sitenizin müşteri tarafına gelin ve alışveriş yapmayı deneyin. Ödeme seçeneklerinden uygun olanı seçerek siparişinizi onaylayın.

  13. Admin panelinde Raporlar->Banka işlemleri sayfasından(veya anasayfadan Banka işlemleri) Son yapılan işlemin detaylarına tıklayın. Bu noktada işlem başarısızsa bankanın gönderdiği hata koduna göre hareket etmek gerekiyor.